Welke Vespa Sprint kopen?

By   januari 1, 2020

Je hebt scooters en je hebt Vespa 2020 scooters. Dit merk maakt al sinds 1946 de mooiste tweewielers voor in de drukke stad en in de vrije natuur. De Italiaanse fabrikant Piaggio heeft al veel modellen de revue laten passeren, de Primavera en Sprint zijn uitermate populair gebleken en worden regelmatig verder verfijnd. Bij een Vespa Sprint kopen kom je wel voor een flinke uitdaging te staan; er is namelijk zoveel keuze dat je scheel gaat zien van de opties in de scootershop. Hoog tijd dus om de verschillende Vespa scooters eens goed onder de loep te nemen.

Zie meer video’s op Fast furious scooters, YouTube kanaal.

Meer keuze in Vespa scooters

Voorheen had je al de Vespa S, een heel mooie en sportieve scooter, maar met de Sprint heeft Piaggio zichzelf wederom overtroffen. Voor een groot deel is het design en de onderliggende technologie gebaseerd op het 946 model, en dat is zeker geen verkeerd voorbeeld om vanuit te gaan. De stalen kap is uniek voor dit merk, de monoarm voorvork is ook een welkome verschijning. Niet alleen is de wegligging hierdoor heel stabiel, een band verwisselen is ook een stuk eenvoudiger. De remkabels staan bekend om de hoge remdruk in vergelijking met de concurrentie, dat komt omdat de mantels extra gevlochten zijn wat een meer krachtige druk geeft waarmee je ook veiliger zult rijden. Je weet ook altijd hoe snel je rijdt dankzij de elektronische snelheidsmeter, terwijl de andere merken vaak gebruik maken van een minder nauwkeurige mechanische aansluiting. De 4-takt motor zorgt dat je niet hoeft te schakelen, en dat jouw scooter iedere dag, het hele jaar door direct start met slechts een druk op de knop. En dat zijn alleen nog maar de standaard features! Je kunt nu iedere Vespa Sprint kopen met deze kenmerken als standaard, verder kun je met extra opties een complete custom scooter samenstellen!

 

Als alleen het beste genoeg is

Ook Vespa scooters zijn met hun tijd meegegaan. Zo zit er tegenwoordig LED verlichting op de S uitvoering, met een USB aansluiting zit je nooit zonder power en zelfs 12 inch aluminium velgen kun je op deze editie verwachten. Het I-get motorblok heeft 3-kleppen en 1 cilinder met luchtkoeling die niet alleen krachtig is, maar ook zuinig omgaat met de benzine in de tank. De relatief kleine wielen en hoge wendbaarheid maken Vespa scooters ideaal voor het dagelijkse stadsverkeer, wanneer je extra sportief wilt rijden kun je het beste de Vespa Sprint kopen.

 

Wat maakt de Vespa Sprint S anders?

Staat de “S” voor Super, voor Speciaal of voor Sportief? Wij weten het niet, we weten wél dat de Sprint S enkele extra opties heeft die geen enkel ander type in deze lijn bezit. Zo zijn er rode accenten aanwezig die de standaard Sprint niet heeft, de standaard LED lampen en USB aansluiting zijn ook zonder extra kosten aanwezig op deze uitvoering. De look&feel van de meest geavanceerde versie is daarmee niet alleen extra sportief maar ook uitermate compleet.

 

Mag het iets meer zijn?

Voor mensen die besluiteloos zijn is het zeker een uitdaging om naar alle opties te kijken. Naast officiële Vespa accessoires kun je namelijk ook nog een groot aantal bijzondere extra’s van andere merken laten monteren. Om de keuze iets makkelijker te maken zijn er speciale (en tijdelijke!) edities waaronder een “Black on Black” uitvoering, een mat leger groen editie, een prachtige zilvergrijze uitvoering of de blikvanger in Nardo Grey. Naast het eenvoudiger maken van de keuze zal de prijs inclusief extra opties vaak lager uitvallen dan wanneer je zelf losse accessoires laat monteren. Vergeet uiteraard ook niet een betrouwbaar slot erbij te kopen om jouw nieuwe aanwinst veilig te stallen.

Maak dus direct een sprint naar de winkel … of surf direct naar de webshop en kijk welke Vespa Sprint het beste past bij jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *